УСПОСТАВЉЕНА САРАДЊА ГО ЛАЗАРЕВАЦ И ГО ПАЛИЛУЛА ГРАДА НИША
9.12.2011

На 30. седници Скупштине  градске општине Лазаревац одборници су једногласно усвојили Одлуку о успостављању сарадње градске општине Лазаревац са градском општином Палилула-Град Ниш. Ова одлука је проистекла као резултатат добре сарадње наше општине са партнерима из Пројектног центра Града Ниша током спровођења пројекта „Оснивање пројектног центра за одрживи развој, израду и имплементацију пројеката по ЕУ стандардима“. Обраћајући се одборницима председник ГО Лазаревац Бранко Борић истакао је да је током трајања овог пројекта и заједничког рада између представника две општине успостављена изузетна сарадња на стручном и професионалном нивоу, али и изузетни пријатељски односи. Председник Борић је такође током свог излагања нагласио да је сарадња са ГО Палилула за нашу општину важна и са аспекта заједничке борбе за унапређење положаја градских општина у односу на виши ниво власти.

„И ми као и колеге из Ниша нисмо задовољни статусом који наше две градске општине имају у односу на Град Београд и Град Ниш. Зато се надам да ћемо управо размењујући искуства и досадашња достигнућа успети да заједнички унапредимо положај граских општина, а кроз тај партнерски однос лакше ћемо остварити и наступ према другим партнерима, било у Србији или у иностранству“, рекао је Борић и том приликом исказао очекивања да ће општине Палилула и Лазаревац у будућности заједничким учешћем на пројектима успети да привуку финасијска средстава која у датом тренутку буду доступна.

Усвајању ове Одлуке у лазаревачкој Скупштини присуствовали су председник Скупштине ГО Палилула Милан Ђурђевић и Начелник Управе ГО Палилула Бојан Илић. Одборницима Скупштине градске општине Лазаревац обратио се председник Ђурђевић који је  том приликом потврдио да је највећи значај будуће сарадње са општином Лазаревац заједнички рад и партнерство на изради и имплементацији пројеката.

Повлачење веће количине средстава из разних фондова и извора у односу на износ финансија који је ГО Палилула опредељен из буџета Града Ниша, Ђурђевић је навео као највећи успех његове општине у овој години. „Сматрам да је ова врсте сарадње веома значајна, пре свега за грађане наших општина, поготово када је у питању сарадња наших пројектних центара, јер на тај начин отварамо могућност да заједничким учешћем на разним пројектима привучемо што више новца како би грађанима обезбедили бољи живот“, закључио је Милан Ђурђевић. Почетком недеље Одлуку о успостављању сарадње ГО Палилула и ГО Лазаревац усвојила је и Скупштина ове нишке општине. (информација презета са сајта http://www.lazarevac.rs/ )